Tjänster

Brandskydd handlar inte bara om utrustning. Ett bra brandskydd räddar liv och begränsar skador. För att uppnå detta krävs kunskap och ett engagerat förebyggande arbete. Viktigast av allt är att medarbetarna är utbildade i brandskydd och att företaget har en organisation för säkerhetsarbetet. En investering till låg kostnad som kan ge ovärderlig avkastning.

intresseanmälan - skicka en intresseanmälan så ringer vi upp dig.

Brandservice & underhåll på samtliga fabrikat av brandsläckare och övrig brand- och utrymningsmateriel.

Brandservice behöver all säkerhetsutrustning regelbunden tillsyn för att på bästa sätt kunna skydda byggnader, materiel och inte minst människors liv. 
Norrlands Brand utför underhåll på samtliga fabrikat av 
brandsläckare, nödljus och övrig brand- och utrymningsmateriel. Vi kontrollerar och reparerar även alla typer av släcksystem och brandlarm. Även en byggnads passiva brandskydd behöver underhållas. Det gäller rökluckor, brandtätning, branddörrar och annan utrustning för att stänga in branden eller släppa ut rökgaser.

Serviceintervall och servicemoment anpassas till säkerhetsutrustning och omgivningsmiljö. Inom många områden förskriver också försäkringsbolag eller myndigheter vilket underhåll som ska utföras. Normalt ställs det också krav på serviceteknikerns behörighet, kompetens och utbildning.

Konsultverksamhet

Brandskyddsdokumentation
I samband med ny-, om- eller tillbyggnad där det ställs krav på brandskyddsdokumentation kan vi projektera och dokumentera på vilket sätt fastigheten ska skyddas mot brand.

Klassningsplaner
I utrymmen där brandfarliga ämnen hanteras finns risk för att explosionsfarliga gasblandningar kan bildas. Därför ska en klassningsplan finnas som beskriver riskområden för explosiv miljö och hur de är klassade.

SYSTEMATISKT BRAndskyddsarbete

Vi är specialister på systematiskt brandskyddsarbete och riskhantering.
Lagen om skydd mot olyckor innebär att du som ansvarar för en verksamhet också är skyldig att se till att brandskyddsarbetet fungerar. Alla arbetsplatser ska ha en särskild organisation medbrandskyddsansvarig och utrymningsledare. Du ska se till att interna brandskyddskontroller genomförs regelbundet och att hela din personal informeras, utbildas och övas inför olika scenarier.
För att underlätta brandskyddsarbetet kan du ta oss till hjälp. Vi är specialister på brandskydd och riskhantering och kan stå till tjänst med allt från planering och dokumentation till utbildning och support.
Vi tar vårt ansvar så att du, din verksamhet och dina anställda ska vara trygga.

SBA-Axess – digitalt ledningssystem

SBA-Axess är ett digitalt system där du får fullständig kontroll över det systematiska brandskyddsarbetet. Systemet ger information om allt som händer och påminner om vad som behöver göras. Det är enkelt att utföra kontroller och analyser, hantera och delegera dokument, få statistik baserat på olika valda områden, till exempel hela företaget, en viss region, plats eller kontrollområde.
Systemet anpassas efter företagets verksamhet och ger unika rapporter baserat på användarens behörighet och val.
SBA-Axess är ett system som effektiviserar och höjer kvaliteten på det systematiska brandskyddsarbetet. SBA-Axess är ett enkelt och revolutionerande system som passar alla verksamheter, liten och stor.

Verksamhetsstruktur
Oavsett hur en verksamhet är strukturerad kan den hanteras av SBA Axess. Systemet är strukturerat i olika nivåer där den översta nivån är verksamheten och därefter läggs olika platser upp i nästa nivå. Det går även att sortera en verksamhet i olika ”regioner”, i en region kan det finnas ytterligare områden, till exempel län, stad, stadsdel osv. Varje region/område kan sedan ha en eller flera platser.
I systemet kan man sedan ge olika behörigheter baserat på de olika verksamhetsnivåerna samt få statistik och rapporter för det man väljer, t ex för hela företaget, för en region/område eller för en plats.

 Kalender
Ansvarig för verksamheten kan planera olika aktiviteter i kalendern, till exempel att en brandskyddskontroll återkommande ska genomföras på alla olika platser. Varje plats har en egen kalender där all info om kommande event finns.

Kontroller
I systemet kan användaren genomföra kontroller av brandskyddsarbetet med eller utan ritning. På ett enkelt sätt genomförs kontrollerna med hjälp av mobila plattformar, t ex en surfplatta. Det går även att skriva ut kontrollen i pappersformat om så önskas. Kontrollanten får information om vilka kontrollmoment som ska genomföras under kontrollen.

Påminnelser
Systemet skickar påminnelse till användarens mail med länk till det som ska utföras i systemet. Det kan vara en brandskyddskontroll, åtgärder på avvikelser, riskinventering, utbildning eller något annat.

Dokumentation
I SBA Axess finns all dokumentation som behövs för ett SBA. Det finns färdiga mallar som kan användas, eller så kan man ladda upp egna dokument. T ex policy, gränsdragningslista, brandskyddsregler, handlingsplan vid brand, rutiner vid brand m m. Byggnads- och verksamhetsbeskrivningen fylls i automatiskt av systemet.

Ritningar
Genomförs ändringar på ritningar, t ex om ett kontrollobjekt flyttas, så uppdateras samtliga ritningar direkt. Ansvarig godkänner detta och sedan slår det igenom på samtliga ritningar. Detta innebär att det inte blir några onödiga kostnader för att uppdatera alla ritningar enskilt.

Statistik
I systemet får man fullständig statistik där man ser avvikelser, status på kontrollobjekt, risker, incidenter eller tillbud. Det går att skriva ut en sammanställningsrapport som ger en live-status för det område man väljer att rapporten ska hantera. Där ser man en sammanställning över allt som har hänt i det systematiska brandskyddsarbetet, allt från kontroller, riskinventeringar, senaste uppdatering av dokumentationen m m.

Riskhantering
Systemet har fullständig riskhantering, med riskinventering, riskanalyser och åtgärder och uppföljning. Riskerna placeras på ritning och allt sammanställs i en snygg riskmatris där man kan sortera på typ av risk, riskklass, valt område; t ex hela företagets risker, en specifik plats risker eller ett kontrollområdes risker. Detta är även baserat på den behörighet användaren har.