Nödbelysning

Strömmen kan gå, men ljuset får inte slockna.
Nödbelysningen är en viktig del i en fastighets säkerhetssystem. Framför allt i lokaler eller utrymmen där många människor vistas.
Det handlar om säkerhet och trygghet.
Det är ett stort missförstånd att tro att nödbelysning bara ska fungera vid brand och rökutveckling. Det finns en rad andra situationer där lokaler snabbt måste utrymmas, t.ex vid strömavbrott, hot eller annan olycka.
Nödbelysningen består av två olika system. Det ena, ledljuset, har till uppgift att belysa utrymningsvägar så att personer ska hitta och säkert kunna ta sig ut. Det andra består av belysta eller genomlysta skyltar och hänvisningsarmaturer. Skyltarnas uppgift är att visa var nödutgångarna finns.
Vi har ett brett program nödljusarmaturer från några av Europas ledande tillverkare.
 

Adresserbar Armatur Neptolux nödljus
Neptolux är en stilren nödbelysningsarmatur i diskret utförande. Den finns i flera modeller med olika typer av spridningslins för att fungera optimalt i alla installationsmiljöer.
LED-tekniken ger en driftsäker armatur med lång livslängd som är ett bra val ur både miljö- och kostnadssynpunkt.

Neptolux nödbelysningsarmatur är adresserbar och kan installeras som fristående enhet alternativt som komponent i ett adresserbart nödljus- och brandlarmsystem.

Armaturerna är adresserbara och kan integreras i ett centralövervakat nödljus-, brand- och larmsystem. I systemet kan alla ingående komponenter styras och övervakas från en och samma central. Det ger en effektiv kontroll och ett mycket driftsäkert system.
Ytterligare fördelar med ett integrerat nödbelysnings- och brandlarmssystem är att takarmaturerna kan programmeras så att de vid fara visar den säkraste vägen ut i den riktning som den blinkande ljuskäglan indikerar. Det ger en snabbare och säkrare utrymning.